Culinaire gerechten naar smaak

Voor culinaire gerechten in Boortmeerbeek, Buken of omgeving voor uw evenement moet u bij Pletinckx zijn. Alles wordt perfect tot in de puntjes bereid, zowel voor zijn traiteurdiensten als in de feestzaal. Hieronder vindt u alvast de een kaart die u zelf kan mixen en matchen, maar bekijk zeker ook eens de buffetten en culinaire promoties. Een voorproefje om van te watertanden vindt u dan weer in de fotogalerij. Neem snel contact op met Pletinckx Joeri. om te bespreken wat u precies wilt.

Koude voorgerechten

  • Spaanse ham in combinatie met Schotse gerookte zalm en polderaardappel
  • Sneeuwcrab en roodbaars in een rolletje van gerookte zalm
  • Onze “garnaalcocktail” (met de ‘echte grijze’)
  • Carpaccio van rundsvlees, kaasschilfers, notensla en zongedroogde tomaatjes
  • Gandaham met gemarineerde meloenblokjes en notensla
  • Fantasie van gerookte vis
  • Lauwe salade met spekreepjes, scampi's, kippenreepjes, fijne boontjes en foie gras

Soepen

  • Soepje van vergeten groenten en tomaten
  • Roomsoepje van prei en venkel met rivierkreeftjes
  • Tomatenroomsoep met “ballekes”
  • Velouté van hoevekip met z’n garnituur
  • Aspergesoepje met julienne van ham
  • Fluweelsoepje van boschampignons met lookbroodjes
  • Vissoepje zoals in Oostende
  • Heldere bouillon met fijne groenten
  • Roomsoepje van Kampenhouts witlof en witbier

Warme voorgerechten

  • Combinatie van Sint-Jacobsnoot , zwarte pens en chorizo
  • Normandische tongfilets met hertoginaardappel
  • Kabeljauwhaasje met brunoisegroenten in bladerdeeg
  • Pasta, rivierkreeftenstaartjes, kreeftensaus en basilicum
  • Tongfilets met witlofsnippers en kruidenroom
  • Vispannetje met safraansausje en groentesnippers
  • “Koninginnehapje” van kip, balletjes, champignons
  • Scampistaartjes in roomsausje met champignons en grijze garnaaltjes
  • “Vidéeke” met vis , fijne groenten en grijze garnaaltjes

Hoofdschotel vlees & gevogelte

  • Eendenborst “à l’orange” met aardappelrosti en seizoengroenten
  • Rosbief met groentjes van het seizoen en aardappelkroketjes
  • Rolletje van Gandaham, kalkoen en witlof met aardappelrosti en kalfsjus
  • Filet pur met duo van sausen en groenten assortiment ( het beste stuk! )
  • Lamskroontje met groentepallet en oude mosterd
  • Samenspel van parelhoen en witlof met zachte peperroom en seizoengroenten
  • Filet pur van het varken met seizoengroentjes, kampernoelies en kroketjes
  • Filet van speenvarkentje met seizoengroenten en sjalotsausje
  • Kalfsnootje met oesterzwammen en preistoemp
  • Warm buffet : keuze van 3 gerechten, met groentekrans en kroketjes

* hoofdschotels van vis- en wild zijn ook verkrijgbaar *

Nagerechten

  • “Ne goeie Dame Blanche”; huisgemaakt roomijs, verse chocoladesaus en slagroom
  • IJsroombuffet met aangepast garnituur
  • Duo van fijn gebak
  • “Tarte Tatin” met Engelse room
  • Profiterolles met ijsroom, chocoladesaus en advocaat
  • Feestgebak in biscuit (min. 20 pers.)
  • Dessertbord "TER BUKEN"
  • Dessertbuffet (minimum 6 soorten)
  • Buffet van kazen
  • Korf met inlands- en exotisch fruit (min. 20 pers.)

* Koffie of thee bij het nagerecht *